Vad är Asiatiska handikapp?

0

Asiatisk handikapp är en populär form av tippning som de flesta yrkesverksamma använder. Det är ett spel som alla borde veta, även om det först kan tyckas vara komplicerat. Handikappet kommer från den asiatiska spelmarknaden, som var tidigt att anta fotbollsspel. Om du spelar med en asiatisk handikapp, utesluter du möjligheten att knyta och bara sitta med möjlighet till seger eller förluster.

Fotboll är en av få sporter där oavgjort är ett regelbundet resultat, vilket innebär att det alltid finns tre möjliga resultat av en match: seger, drag eller förlust. Om du spelar med en asiatisk handikapp, utesluter du möjligheten att knyta och bara sitta med möjlighet till seger eller förluster. Bettingföretaget ger båda lagen ett handikapp i början av matchen. Således blir det mer intressant att tipsa matchen trots att ett av lagen är en mycket större favorit.

Asiatisk handikapp är fortfarande vanligast bland asiatiska spelbolag, men ökar alltmer i europeiska företag, som Bet365 och Unibet. Idag erbjuder betsföretag inte bara asiatiska handikappar på fotbollsmatcher utan också på ett brett utbud av andra sporter och antal mål, hörn etc.

VARFÖR SKA DU LEKA MED EN ASIATISK HANDIKAPP?Som tidigare nämnts innebär ett handikapp att det bara finns två möjliga resultat för ditt spel jämfört med det klassiska 1X2-spelet. Detta ger dig som spelare en större möjlighet att få rätt resultat på ditt spel. Asiatisk handikapp ger nästan alltid bättre odds jämfört med normala europeiska odds – även om du satsar på exakt samma sak.  

Fördelar med att använda asiatisk handikapp:

  • En större fördel mot vadslagningsföretag och deras marginaler.
  • Du tar bort problemet för att begränsa dina spelbolag om du bara spelar med asiatiska företag.
  • Du kan få både hälften och hela din investering tillbaka.
  • Det är lättare att hitta värdet i ett spel även om det är en tydlig favorit eller underdog.

Nackdelar med att använda en asiatisk handikapp

  • Spelen av spel med asiatisk handikapp är inte lika utbredd som andra typer av europeiska spel.
  • Det är svårare att hitta oddsen som har analyserats felaktigt, eftersom de justeras baserat på hur marknaden spelar och inte på grundval av vad företagen tror att resultatet kommer att bli.

För vadslagningsföretag innebär detta både fördelar och nackdelar. Fördelarna med att satsa företag är att de minskar risken för förlust genom att balansera investeringen på båda sidor, vilket innebär att de går in plus vad som helst utfallet. Nackdelen för att satsa företag som använder asiatisk handikapp är att den producerar mycket små marginaler jämfört med ett vanligt 1X2-spel. För någon som spelar för att kunna gå på lång sikt mot vadslagningsbolaget är denna marginal mycket viktig. Därför är Asiatisk handikapp en viktig tipsmetod om du vill slå vadslagningsbolagen på lång sikt.

EXEMPEL PÅ ASIATISK HANDIKAPP

För att ge dig ett tydligt exempel på ett spel med asiatisk handikapp har vi valt matchen mellan Arsenal och Swansea. Vid ett vanligt spelbolag kan du hitta en odds på 1,35 för seger hos Arsenal. Om du satsar på Arsenal, kommer det inte att ge dig mycket att vinna och kampen kommer att sluta med en rita.

Här är en asiatisk handikapp ett bra alternativ som du kan satsa på Arsenal 1-0, med en odds på runt 2,05. Det betyder att Swansea börjar kampen med en 1-0 ledare. Om Arsenal vinner med mer än ett mål har du vunnit spelet. Om Arsenal förlorar betyder det att du har förlorat spelet. Om Arsenal vinner med exakt ett mål får du pengarna tillbaka. Asiatiskt handikapp 0.0 är helt enkelt “draw no bet”, men ger nästan alltid bättre odds.

Ett annat exempel på en asiatisk handikapp är där du föreställer dig en jämnare match där detta spelform inte fungerar lika bra. Under Champions League-finalen i 2017 mellan Juventus och Real Madrid erbjöd betsföretag en asiatisk handikapp på 0,0 för båda lagen. Detta innebar att du fick pengarna tillbaka om matchen slutade i oavgjort (i regelbunden tid), vann du om ditt lag vann och du förlorade om ditt lag förlorade. Så asiatiskt handikapp 0.0 är helt enkelt “draw no bet”, men ger nästan alltid bättre odds.

ASIATISKT HANDIKAPPBORD

ASIATISKT HANDIKAPPBORDNedan är en förklaring av de vanligaste asiatiska handikappsspelen, med samma princip som de andra asiatiska handikappsspelen. En asiatisk handikapp med -1,25 och en asiatisk handikapp med -3,25 följer samma princip trots att det finns olika mål.

Asiatisk handikapp 0.0

Betecknar samma som “Draw no bet”. Det betyder att inget lag får en handikappfördel före matchen, men där handikappet används i matcher där det inte är en klar favorit. Enkelt förklarat: En asiatisk handikapp utesluter en slips som ett resultat, och om det slutar får du pengarna tillbaka.

Ditt lag vinner = Vinn 
Ditt lag förlorar = Förlora 
matchen slutar i rita = Du får pengarna tillbaka.  

Asiatisk handikapp -0.25

Här är lite mer att tänka på. Om du satsar på ett lag på -0,25 betyder det att du ger dem ett “kvart” för att starta spelet. Det betyder att laget du spelar borde vara lite starkare än din motståndare, men samtidigt inte tillräckligt stark för att vinna enkelt. Spelet innebär att du får tillbaka hälften av din investering om matchen slutar i rita.

Ditt lag vinner = Vinn 
Ditt lag förlorar = Förlust 
Matchen slutar i en rubbning = Halvt förlorar . Halva pengarna tillbaka.

Asiatisk handikapp -0.5

Här börjar spelet med -0,5, så laget du satsar måste göra minst ett par mål mer än deras motståndare. Om du spelar med en asiatisk handikapp på 0,5 betyder det exakt samma som en klar vinst. Inte mer komplicerat än det. Denna typ av spel ger dig inte möjlighet att få pengar igen. Du vinner eller förlorar antingen.

Ditt lag vinner = Vinn 
Ditt lag förlorar = Förlust 
Matchen avslutar en rutt = Förlust

Asiatisk handikapp -0,75

Om du väljer den här typen av spel borde du verkligen tro att laget du spelar kommer att vinna med minst ett mål. Om ditt lag vinner med ett mål får du hälften av kvarvarande belopp och om ditt lag vinner med mer än ett mål får du hela beloppet. Teamet du satsar är favoriter och du börjar spelet med en nackdel med -0,75. Om ditt lag vinner med mer än ett mål är din insats uppdelad i två. Du vinner hälften av spelet och du får tillbaka den andra hälften.

Tänk dig att satsa £ / € 10 på ett lag med ett handikapp på -0,75 och med en odds på 2,00. Om ditt lag vinner med ett mål får du tillbaka £ / € 5, den andra £ / € 5 är det vinnande spelet, så att £ / € 5 med en odds på 2,00 blir £ / € 5 i vinst.

Gjorde din vinnare med två mål eller mer = Vinn   
gjorde din vinnare med ett mål = hälften av vadet vinner. Du får den andra halvan tillbaka. 
Ditt lag förlorar = Förlust 
Matchen slutar i en rubbning = Förlust

Asiatisk handikapp -1

Laget du spelar i början av matchen har ett handikapp på 0-1 eftersom Asiatisk handikapp utesluter ett slips, så du får tillbaka alla insatser om ditt lag vinner med ett mål. Om du spelar med detta handikapp tror du verkligen att ditt lag vinner med flera mål, men samtidigt vill du inte riskera hela insatsen om ditt lag vinner med ett mål.

Ditt lag vinner med två mål eller mer = Vinn Ditt 
lag vinner med ett mål = Pengar tillbaka 
Gjorde du förlorar = Förlust 
Matchen slutar en rubbning = Förlust

Asiatisk handikapp -1.25

Ditt lag vinner med ett mål = Halva satsningen är förlorad. Den andra hälften får dig tillbaka. 
Ditt lag vinner med två mål eller mer = Vinn ditt   
lag förlorar = Förlust 
Matchen avslutar en rutt = Förlust

Asiatisk handikapp -1.5

Ditt lag vinner med ett mål = Förlust Ditt 
lag vinner med två mål eller mer = Vinn ditt 
lag förlorar = Förlust 
Matchen slutar en rubbning = Förlust

Asiatisk handikapp -1,75

Ditt lag vinner med ett mål = Förlust Ditt 
lag vinner med två mål = Halva insatsen är vunnet. Den andra hälften får dig tillbaka. 
Ditt lag vinner med tre mål eller mer = Vinn ditt  
lag förlorar = Förlust 
Matchen slutar draget = Förlust

Asiatisk handikapp -2

Ditt lag vinner med ett mål = Förlust Ditt 
lag vinner med två mål = Pengarna tillbaka  
Gjorde din vinst med tre mål eller mer = Vinn Ditt   
lag förlorar = Förlust 
Matchen gör en förlust = Förlust

Asiatisk handikapp -2.25

Ditt lag vinner med ett mål = Förlust Ditt 
lag vinner med två mål = Halva satsningen går förlorad. Den andra hälften får dig tillbaka. 
Ditt lag vinner med tre mål eller mer = Vinn ditt 
lag förlorar = Förlust 
Matchen slutar draget = Förlust

Asiatisk handikapp -2,5

Ditt lag vinner med ett eller två mål = Förlust Ditt 
lag vinner med tre mål eller mer = Vinn Ditt 
lag förlorar = Förlust 
Matchen avslutar en rutt = Förlust

Asiatisk handikapp +0.25

Här spelar du på en “underdog” som du tror kan vinna, men där du också kan få hem en seger om matchen slutar i rita. Laget du satsar börjar med en “kvart” fördel. Om matchen slutar i rita är din insats uppdelad i två. Du får hälften av investeringen tillbaka, och den andra hälften anses vara en vinst.

Ditt lag vinner = Vinn ditt 
lag förlorar = Förlust  
Matchen slutar i en rottning = Halva satsningen är vann. Du får den andra halvan tillbaka.

Asiatisk handikapp +0.5

Laget du satsar börjar med en “halv” fördel. Rita är inte möjligt i spelet, så om det slutar räcker så vinner du, som du självklart gör om ditt lag vinner. Detta spel kallas “dubbel chans” på den europeiska marknaden.

Ditt lag vinner = Vinn ditt 
lag förlorar = Förlust 
Matchen slutar i en rubbning = Vinn

Asiatisk handikapp +0,75

Den som anses “underdog” i början av matchen börjar med en “tre fjärdedel” fördel. Du får tillbaka hälften av insatsen även om ditt lag förlorar med ett mål. Din insats anses vara en seger om ditt lag vinner eller drar en rutt.

Gjorde din vinnare = Vinn 
Gjort din förlorare med två mål eller mer = Förlust Ditt 
lag förlorar med ett mål = Du förlorar hälften av vadet. Den andra hälften får dig tillbaka. 
Kampen slutar i rita = Vinn

Asiatisk handikapp +1

Den som anses vara “underdog” får ett handikapp innan matchen och börjar med en 1-0 ledning. Eftersom en rubbning inte är möjlig kan du få tillbaka insatsen om ditt lag förlorar med ett mål. Om ditt lag vinner eller drar en rutt, vinner du spelet.

Din vinnare vinner = Vinn   
Gör din förlorare med minst två mål = Förlust Ditt 
lag förlorar med ett mål = Du får dina pengar tillbaka 
Kampen avslutar roten = Vinn

Asiatisk handikapp +1.25

Gjorde din vinnare = Vinn 
Gjort din förlorare med ett mål = Halva vadet vinner. Du får den andra halvan tillbaka. 
Ditt lag förlorar med minst två mål = Förlust 
Matchen slutar i rita = Vinn

Asiatisk handikapp +1.5

Din vinnande vinnare = Vinn Ditt 
lag förlorar med ett mål = Vinn Ditt 
lag förlorar med två mål eller mer = Förlust  
Matchen avslutar en rutt = Vinn

Asiatisk handikapp +1.75 

Gjorde din vinnare = Vinn 
Gör din förlorare med ett mål = Vinn 
Gör din förlorare med två mål = Du förlorar hälften av vadet. Du får den andra halvan tillbaka. 
Ditt lag förlorar med tre mål eller mer = Förlust 
Matchen slutar i rita = Vinn

Asiatisk handikapp +2 

Ditt lag vinner = Vinn Ditt 
lag förlorar med ett mål = Vinn Ditt 
lag förlorar med två mål = Du får dina pengar tillbaka 
Gjorde du förlorar med tre mål eller mer = Förlust 
Matchen gör en oavgjort = Vinn

Asiatisk handikapp +2.25

Vinn din vinnare = Vinn 
Gjort din förlorare med ett mål = Vinn 
Gör din förlorare med två mål = Du vinner halva satsningen. Du får den andra halvan tillbaka. 
Ditt lag förlorar med tre mål eller mer = Förlust 
Matchen slutar i rita = Vinn

Asiatisk handikapp +2.5 

Din vinnande vinnare = Vinn Ditt 
lag förlorar med ett eller två mål = Vinn Ditt 
lag förlorar med tre mål eller mer = Förlust 
Matchen avslutar en rutt = Vinn

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here